Kvibille GF, gymnastikförening logotyp

Ostalöpet

Ostalöpet och Ostalöpet Junior, ett av västsveriges tuffaste terränglopp. Välj mellan 5,5 km eller 10 km. Med mer än 400 höjdmeter så lovar vi att detta blir en häftig utmaning. Den största prestationen är som alltid, att delta.

2023!

Ostalöpet är förtillfället vilande – Efter ett par år med pandemi så är Ostalöpet just nu inte aktivt. Om det blir en tävling 2023 återstår att se men då kommer du att hitta mer information här på hemsidan.

Ostalöpet

Vad är Ostalöpet?

Ostalöpet är ett terränglopp, ett väldigt tufft sådant.  

Du springer på stigar, skogsvägar, lite asfalt inne i Kvibille och även obanad (men väl röjd) terräng. Underlaget kan vara ojämnt men du ser underlaget överallt. Det erbjuds två slingor, en på 5,5 km och en på 10 km. Du springer i varierad och stundtals väldigt kuperad terräng. De första 5.5 km är mer kuperade än fortsättningen 4,5 km. Vi springer delvis i Biskopstorps naturreservat så antalet deltagare är begränsat.

Ostalöpet Junior

Många barn springer Ostalöpet. Antingen runt fotbollsplanen, även i terräng, ca 400 m. Eller en längre runda, ca 1,4 km med den beryktade Oljegrusbacken som ingår i stora Ostalöpet. Alla barn får medalj. Anmälan till Ostalöpet Junior, görs på Björkevi innan loppet.

Klasser (dam, herr, PU)

I Ostalöpet har vi klasser på både för dam och herr på de olika distanserna. Men vi har även PU-personlig utmaning för dig som inte vill bli klockad eller tävla mot andra.

Bilder från Ostalöpet är tagna av duktiga FotografMagnus.

Fler bilder från Ostalöpet